Activities

BackVCCI International Forum 2019 - Event

We are pleased to inform that we will hold the VCCI International Forum 2019 on October 18, Friday 2019.

For this forum, we will invite speakers from EU Commission, Department for Business, Energy & Industrial Strategy(BEIS) from U.K, GCC Standardization Organization(GSO) from Saudi Arabia, Independent Communications Authority of South Africa(ICASA) from South Africa. The forum will be held at Makuhari Messe as one of CEATEC Japan events.

We will have Q&A time so please use this opportunity to speak directly to speakers.

Also please pass this information to your colleagues and EMC related co-workers to join this Forum. We look forward to your participation!!

After your registration is completed, we will contact individually for more details. Thank you very much.

Registration is closed

Date: October 18, Friday, 2019
13:00 - 17:00(reception desk open: at 12:00)
Venue: Makuhari Messe International Conference Hall Room302
https://www.m-messe.co.jp/en/access/
Materials: We will upload English and Japanese versions of presentation materials in early October 2019. Please print out/download and bring with you. There will be no paper materials hand out at the forum.
Admission fee: free
Simultaneous interpreters: English-Japanese
Organized by: VCCI Council
Operated by: VCCI International Relation Sub-committee
Contact: Yoko Inagaki, VCCI Council
TEL : +81-3-5575-3138
E-mail : inagaki@vcci.jp

VCCI International Forum Program 2019

Time minutes item
Opening
13:00-13:10 10 mins “VCCI Update”
Mr. Akira Oda
Director, VCCI Council
Main Session
13:10-14:00 50 mins “Updates on EU projects and harmonised standards for electrical equipment 2019”
Mr. Gwenole Cozigou
Director, Industrial Transformation and Advanced Value Chains
DG for Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SME's
European Commission
14:00-14:50 50 mins “GSO Technical Regulation for Electrical Products reconsidering EMC requirements”
Eng. Basem Salameh
Conformity Specialist
GCC Standardization Organization(GSO)
14:50-15:15 25 mins Coffee break
15:15-16:05 50 mins “South Africa‚Äôs Revised Standards and Type Approval Framework”
Dr. Praneel Ruplal, Pr. Eng
General Manager: Engineering
SMSAIEE
Engineering & Technology
16:05-16:55 50 mins “The impact of EU Exit on the Electromagnetic Compatibility Directive in the UK”
Ms. Antonia Jeans
Senior Policy Adviser, Trade and Investment
Negotiation(Manufacture Goods)
Department for Business, Energy & Industrial Strategy(BEIS)
Wrap Up
16:55-17:00 5 mins Appreciation to the guests and wrap up
TOP